
חסן בדיר שחוסל אתמול בתקיפה על מבנה בשכונה הדרומית של ביירות זוהה כפעיל בכיר ב"יחידה 3900" – יחידת למבצעי חוץ (ESO) המשותפת לחיזבאללה ול"כוח קודס" בלבנון.
בדיר, כך דווח, שימש עד לאחרונה כסגן ראש "התיק הפלסטיני" בחיזבאללה. התיק הפלסטיני מוכר כגוף העוסק בתיאום מול המיליציות הפלסטיניות למול מבצעי החוץ נגד ישראל. יחידות חיזבאללה שייעודן היה למול ישראל הן: 133/1800 ומחזיק "תיק הגולן" – מוסא דקדוק.
את מבצעי החוץ המשותפים לחיזבאללה ו"כוח קודס" מנהל "ענף פלסטין" ב"כוח קודס", המוכר גם כ"יחידה 2500" בלבנון – יחידה הכפופה ל"גיס 2000" של הכוח בלבנון.
זרוע פיגועים משותפת של "כוח קודס" עם החיזבאללה זכתה לאורך השנים לקידוד מרחבי מאוד אופייני כמו 2800 (למול עיראק) או 3800 (למול תימן).
פעילות "יחידה 3900" שנחשפת כעת למול ישראל, נועדה להכווין מבצעי פיגועים בשטחי ישראל ומחוצה לה בעזרת פעילים פלסטיניים. עד כה פעילות זו זוהתה עם "יחידת מבצעי החוץ של אבו ג'יהאד", בראשות בכיר החיזבאללה – עלי וואהיב יאסין. האם זו אותה יחידה שכעת זוכה גם לקידוד מספרי או יחידה חדשה, לא ברור. מה שברור שבדיר היה זה שנים גורם מרכזי למול בכירי "כוח קודס", כפי שמעידות התמונות מטיסה משותפת לצד מפקד "כוח קודס" ויד ימינו בעיראק, עוד בטרם חוסלו בינואר 2020 מה שמרמז על היותו אולי קצין המבצעים של החיזבאללה במסגרת פעילות "יחידה 2800" בעיראק.